Min rejse

Min rejse

Jeg har været ude på den vildeste personlige rejse. Det har krævet meget mod, styrke og energi. Det har på ingen måde været nemt. Men det har virkelig været det hele værd.

Min personlige rejse begyndte med, at jeg var en usikker, selvudslettende, trist, tvivlende og deprimeret pige. I dag er jeg kommet ud på den anden side som en stærk, selvsikker, velbalanceret og glad kvinde. Jeg har fået livet tilbage. Jeg er blevet det menneske, jeg drømmer om at være. Og jeg har skabt det liv, jeg altid har længtes efter.

Min personlige rejse

Jeg deler min historie med dig, fordi du skal vide, at det kan lade sig gøre. Det er muligt at forandre sig. Det er muligt at skabe et fantastisk liv og blive den bedste udgave af sig selv. Uanset hvor dårligt du har det, og uanset hvor svært livet er, så kan det lade sig gøre at komme videre.

Læs med og få et indblik i hvordan jeg havde det inden jeg begyndte på min personlige rejse og bliv klogere på, hvordan jeg har det i dag.

”Kære Dagbog. Jeg føler mig trist og ked af det. Jeg græder tit uden helt at vide hvorfor. Det er som om, der er noget i mit liv, der ikke fungerer, men jeg kan ikke finde ud af, hvad der er galt. Tit bliver jeg bare overvældet af en følelse af, at livet er hårdt. Og selv om jeg synes det er lidt flovt at indrømme det, så har jeg ondt af mig selv. Jeg synes, det er synd for mig og jeg synes, at livet er uretfærdigt. Jeg prøver virkelig at gøre alting rigtigt, og det er så vigtigt for mig at tingene omkring mig er perfekte. Jeg bruger rigtig meget tid og energi på dem, jeg holder af. Det er så vigtigt for mig, at andre kan lide mig. Derfor prøver at være så sød overfor alle dem, jeg kender. Men det er som om, at der er noget galt, for jeg har det ikke godt” (Sarah, maj 2004).

Sådan skrev jeg i min dagbog i foråret 2004. På det tidspunkt er jeg 26 år. Jeg er lige blevet uddannet cand.scient.soc. Jeg bor i en lækker lejlighed midt i København, og jeg kan se frem til at jeg skal giftes med manden i mit liv.

På det ydre er alt er helt perfekt, men indvendigt har jeg det elendigt. Jeg kæmper med et dårligt selvværd. Jeg føler mig værdiløs og utilstrækkelig. Jeg føler, at jeg ikke er god nok, og at alle andre er bedre end mig. Jeg er usikker på mig selv, og jeg har svært ved at mærke mig selv og mine følelser. Jeg har svært ved at stå ved mig selv og gøre det, det føles rigtigt for mig.

I dag

Heldigvis besluttede jeg mig for at arbejde med det, der ikke fungerede. Og her 11 år efter ser mit liv markant anderledes ud.

”Kære Dagbog. Jeg er bare så lykkelig. Helt ned i tæerne kan jeg mærke følelsen af lykke. Jeg er taknemlig for alt det, der er sket i mit liv. Jeg kan nu se, at alt det jeg har oplevet, har været med til at skabe det menneske, jeg er i dag. Intet er tilfældigt og alt det livet har budt mig, har været med til at forme mig. Derfor er jeg dybt taknemlig for alle de mennesker, der har været en del af min historie. Jeg føler dagligt en kæmpe taknemlighed, tillid, kærlighed og lykke. Og når livet er svært, har jeg redskaberne til at tackle de udfordringer, jeg møder. Jeg er i kontakt med mig selv og mine følelser, og jeg stoler altid på det, min krop fortæller mig. Mine følelser og min intuition er de vigtigste redskaber i mit liv, fordi de viser mig hvilken vej, jeg skal gå. Jeg føler mig værdifuld. Jeg føler, at jeg gør en forskel, både for mig selv og andre bare fordi jeg er mig. Jeg ved nu, at jeg er den vigtigste person i mit liv, og at jeg først og fremmest skal passe på mig selv” (Sarah, maj 2015).

Du må aldrig tvivle på om det kan lade sig gøre. Alt kan lade sig gøre. Med de rette redskaber og den rigtige hjælp er intet umuligt. Du kan blive den bedste udgave af dig selv. Hvis du har lyst.