Mine 3 bedste fif

Brug mine 3 bedste fif dagligt og oplev på egen krop, hvor stor en forskel de kan gøre.

Find ud af, hvad du skal lære

Når livet udfordrer dig så stop op, og spørg dig selv, hvad du skal lære. Intet er tilfældigt. Alt det livet, der sker i dit liv, er en del af din livsrejse. Når du oplever modgang og møder udfordringer, har du mulighed for at vokse som menneske. Du har mulighed for at blive klogere og udvikle nye kompetencer. Men det kræver at du møder udfordringerne, og at du finder frem til det, du skal lære.

 • Give dig selv tid og plads til at være ked af det. Rum dig selv og dine følelser. Sig til dig selv, at det er ok at føle, det du føler. Brug tid på at skrive dine følelser ned i en dagbog.
 • Beslut dig for at komme videre og giv slip på det, der gjorde dig ked af det. Tilgiv dem der gjorde dig ked af det, også selv om det føles svært. Husk at du udelukkende skal tilgive for din egen skyld.
 • Brug noget tid på at se det hele lidt ovenfra (helikopter-perspektiv) og spørg dig selv, hvad du skal lære af det, der skete.

Stol på dig selv og det dine følelser fortæller dig

Lyt til det din krop fortæller dig. Dine følelser er dit vigtigste redskab, fordi de altid fortæller dig, hvad der er rigtigt for dig. Stol på at det du føler, er det rigtige for dig. Og find modet til at handle på dine følelser. Det kræver nemlig ofte mod og styrke at handle på sine følelser. Det er ikke nødvendigvis let at lytte til sig selv, men det er altid det værd. Det dine følelser fortæller dig, er nemlig altid det rigtige for dig.

 • Brug noget tid alene (meget gerne i stilhed), hvor du fokuserer på dine følelser. Mærk din krop og mærk, hvordan du har det. Vær tålmodig og giv dig selv den tid, du har brug for.
 • Skriv dine følelser ned i din dagbog.
 • Stol på at det dine følelser fortæller er det rigtige for dig.
 • Stå op for dig selv, og gør det dine følelser fortæller dig. Også selv om andre ikke er enige.

Vis dig selv kærlighed og omsorg

Vi søger ofte andres anerkendelse. Vi har brug for at andre ser os og anerkender os. Men det er ofte en forgæves jagt, for du er den eneste, der kan anerkende dig selv. Du er den eneste, der kan give dig lige præcis det, du har brug for. Og vi har brug for at blive set, hørt og anerkendt. Det er et grundlæggende behov i alle mennesker. Derfor er det afgørende, at du dagligt bruger tid på at vise dig selv omsorg og kærlighed.

 • Sæt dig ned og mærk efter. Mærk efter og find ud af, hvad du har brug for at give dig selv.
 • Gør noget godt for dig selv hverdag. Også selv om det bare er en lille ting. Du fortjener det.
 • Giv dig selv anerkendelse. Tænk positive tanker om dig selv og ros dig selv.
 • Slut hver dag af med at skrive 3 ting ned i din dagbog, som du gerne vil anerkende dig selv for.

Hvis du har brug for yderligere hjælp og sparring, er du meget velkommen til at kontakte mig:
28 37 10 10 eller info@sarahtornoe.dk

Gode værktøjer, til dig!