Et meningsfyldt liv

Længes du efter en liv med mere mening?

Lad os være ærlige. Et meningsfyldt liv er ikke bare noget, der kommer af sig selv. Det falder ikke bare ned som en appelsin i din turban. Men det betyder ikke, at det ikke findes. Jeg ved, at det findes. Det er muligt at finde og skabe et meningsfyldt liv. Jeg ved det, for jeg har selv gjort det.

For ikke særlig mange år siden befandt jeg mig et sted i livet, hvor det bare ikke var fedt at være. Jeg var trist, deprimeret, ked af det og havde en følelse af, at der måtte være mere. Når jeg var på arbejde, følte jeg en dyb meningsløshed. Jeg havde en fornemmelse af, at det jeg gjode var forkert for mig, og jeg følte en grundlæggende utilfredshed.

Det er 9 år siden, at jeg var der, hvor alting var uden mening. Nu befinder jeg mig et markant andet sted – et sted hvor jeg har en dyb indre følelse af, at livet giver mening. Nu føler jeg begejstring og passion, og jeg kan mærke livsglæden i både krop og sjæl. Jeg har en stærk følelse af, at det jeg laver giver mening på et højere plan, og jeg føler virkelig, at jeg gør det, jeg er født til at gøre.

Jeg har valgt at skrive denne blog, fordi jeg ved, at jeg ikke er den eneste. Alt for mange lever det liv, jeg gjorde for 9 år siden. Alt for mange føler, at det de gør er forkert. De føler, at de spilder tiden, og at der er noget mere. I mit arbejde som coach og underviser har jeg mødt så mange, der drømmer om noget mere, og som inderst inde kan mærke, at det de gør, ikke giver mening for dem.

Det er ikke nemt, at skabe et meningsfyldt liv. Det kræver selvtillid, en god intuition, mod og styrke. Men det kan lade sig gøre. Det er muligt. Hvis jeg har gjort det, kan du også gøre det.

Har du lyst til at blive klogere på, hvordan du kan skabe et meningsfyldt liv? Så læs med og få et unikt indblik i, hvordan jeg er kommet derhen, hvor jeg er i dag. Få et indblik i hvordan det er lykkedes mig at bytte tristhed og depression ud med glæde og passion. Bliv klogere på, hvad jeg har gjort, og hvad der har virket for mig. Få også mine bedste fif og redskaber til, hvad du kan gøre for at finde vejen til et meningsfyldt liv.

Jeg håber, at du har lyst til at læse med…

 

Alt er perfekt på overfladen

Jeg er 26 år og alt ser helt perfekt ud på overfladen. Jeg sidder på Social Forsknings Instituttet (SFI) og skriver mit speciale. Jeg bor i en lækker lejlighed i København og skal snart giftes med manden i mit liv. Jeg har det liv, jeg altid har drømt om, og alligevel er der noget, der føles helt forkert. Mit indre skriger til mig, og jeg har det fysisk rigtig dårligt. Jeg gør alt hvad jeg kan for at fortrænge min krop, men det nytter ikke noget. Til sidst har jeg det så dårligt, at jeg beslutter at gå til lægen.

Lægen er ikke i tvivl, da hun ser mig, og hun fortæller mig, at jeg har en depression. Hun anbefaler mig at tage fat i en professionel, der kan hjælpe mig. Jeg er i chock, da jeg går fra lægen. Jeg kan ikke begribe, at jeg har en depression. Alt ser jo så fint ud. Men når jeg mærker efter, kan jeg mærke, at min sjæl skriger til mig i smerte, og jeg er ikke i tvivl om, at det eneste rigtige er at kontakte en, der kan hjælpe mig.

 

Mødet med min drøm

Jeg tager kontakt til en psykoterapeut, og da jeg sidder i hendes stol, sker der noget med mig. Jeg kan mærke, at jeg har lyst til at lave præcis det samme, som hun gør. Jeg har lyst til at sidde lige der, hvor hun sidder og have samtaler med mennesker. Følelsen kommer fra et meget dybt sted inden i mig, og jeg kan mærke, at det føles helt rigtigt. Det er det, jeg skal med mit liv. Det er min drøm.

 

Det kan ikke lade sig gøre!

Mindre end et splitsekund efter, at jeg har mærket min drøm, bliver jeg overfaldet af mine tanker. Mit hoved bombarderer mig med den ene negative tanke efter den anden. Negative tanker der overbeviser mig om, at det ikke kan lade sig gøre. Faktisk finder jeg lynhurtigt ud af, at det er helt umuligt. Det kan ikke lade sig gøre. Punktum.

På det her tidspunkt er jeg så vant til at lade mig styre af mit hoved, at jeg lader mig overbevise om, at det ikke kan lade sig gøre. Jeg dropper ideen, allerede inden den har set dagens lys.

Det er næsten altid det, der sker. Kroppen fortæller dig, hvad der er det rigtige for dig igennem dine følelser. Dine følelser er kroppens sprog, og kroppen ved altid, hvad der er det rigtige for dig. Men hovedet overbeviser dig om, at det du føler ikke kan lade sig gøre. Og rigtig ofte sker det så hurtigt, at du ikke lægger mærke til det.

Da jeg går hjem fra psykoterapeuten, har jeg allerede glemt, hvad min krop har fortalt mig. Jeg har allerede fortrængt, at min krop ved, hvad der er det rigtige for mig.

Heldigvis er min drøm så stærk, at den bliver ved med at banke på. Et års tid efter hændelsen hos min psykoterapeut, dukker tanken op igen, og denne gang kommer jeg lidt længere. Jeg begynder at undersøge, hvor lang tid det tager og hvad det koster at blive psykoterapeut. Rigtig hurtigt bliver jeg dog overvældet af, hvor besværligt det er. Det tager alt for lang tid, og det koster alt for mange penge. Derfor konkluderer mit hoved meget hurtigt, at det ikke kan lade sig gøre. Det er ikke muligt, og igen gør jeg det, jeg er opdraget til. Jeg undertrykker mine følelser og gør det, man forventer af mig.

Din krop ved godt, hvad du drømmer om. Din kloge krop ved præcis, hvilket liv der giver mening for dig. Men vi er opdraget til at lytte til vores hoved, og det fortæller dig, at det du drømmer om, ikke kan lade sig gøre. Det tager for lang tid, koster for mange penge og er alt for besværligt.

 

Min drøm giver ikke op

Uanset hvor meget jeg forsøger at undertrykke min drøm, bliver den ved med at dukke op. Drømmen bliver ved med at være i min sjæl.

Når først kroppen fortæller dig noget, der er vigtigt for dig, så går det ikke væk igen. Følelsen forsvinder ikke, bare fordi du ikke lytter. Din drøm og alt det, der er meningsfyldt for dig, bliver ved med at være i din krop og din sjæl, og det taler med en kraftigere og kraftigere stemme.

 

Livet føltes meningsløst

Nogen tid efter sidder jeg i mit første job som akademiker, og alt ser godt ud på overfladen. Jeg har et job, der matcher min uddannelse, og der er rigtig gode muligheder for at jeg kan avancere og udvikle mig fagligt. Mine omgivelser er stolte af mig. Jeg har en god løn og en pensionsopsparing. MEN. Min sjæl har det elendigt, og hver eneste dag er et mareridt at komme igennem. Jeg er deprimeret, ked af det og jeg har det dårligt i min krop og sjæl. Jeg er ulykkelig, og livet føles meningsløst. Jeg har en dyb følelse af, at jeg spilder tiden, og at det her ikke er meningen med mit liv.

Hvis det du gør, fylder dig med en dyb følelse af, at det er forkert, så er det ikke tilfældigt. Dine følelser er kroppens sprog, og når du føler, at det er forkert, så er det fordi, det er forkert. Kroppen er din ven, der forsøger at fortælle dig, hvad der er rigtigt og forkert for dig. Hvis noget er tungt og er fyldt med modstand, så er det fordi, du går den forkerte vej.

 

Hvad er der galt med mig?

Samtidig med at jeg er ked af det, føler jeg mig forvirret. Jeg har svært ved at begribe, hvorfor jeg ikke er glad. Alting ser jo så fint ud, så hvorfor kan jeg ikke bare være glad? Jeg føler mig som et dårligt menneske. Hvordan kan jeg tillade mig at være utilfreds, når jeg har alt, hvad man kan drømme om?

Jeg føler, at det er mig der er noget galt med, og jeg beslutter mig for, at det bare er et spørgsmål om, at jeg skal tage mig sammen. Jeg prøver at fortrænge, at min krop har det elendigt. Jeg vil bare så gerne lykkes. Jeg drømmer om at være som alle andre, og jeg gør alt, hvad jeg kan for at passe ind. Men jeg kan ikke. Uanset hvor meget jeg prøver, går det bare ikke. Jeg kan mærke, at jeg træder på mig selv og min sjæl. Det gør mig ulykkelig, og det dræner mig for energi og overskud. Min glæde er væk, og jeg er kun en skygge af mig selv. Efter 2 måneder kan jeg ikke træde på mig selv længere.

Jeg når til et punkt, hvor jeg kan mærke, at det liv, jeg lever ikke er værd at leve. For jeg lever slet ikke.

 

Mit første skridt

En dag hvor jeg sidder på kontoret dukker drømmen op igen, og denne gang sker der noget, jeg ikke har oplevet før. Jeg kan pludselig se en mulighed. Jeg kan se mit første skridt. Lige der kan jeg se lyset, og jeg kan se en mulighed for at komme tættere på det, jeg drømmer om.

Lige der indser jeg, at jeg skal sige mit job op, tage et lån i banken og tage en coachuddannelse. Det står lysende klart for mig, at det lige præcis er det, jeg skal. Jeg bliver lykkelig bare ved tanken og kan med det samme mærke, at det er det helt rigtige for mig. Tanken giver genklang i hele min krop, og jeg føler en glæde, passion og begejstring, jeg ikke har følt længe.

Når noget er rigtigt for dig, vil det fylde dig med en følelse af glæde. Livsglæden vil strømme igennem din krop, og du vil kunne mærke en begejstring og en passion, der ikke er til at tage fejl af. Det er livet, der bekræfter dig i, at du er på rette vej.

 

Er jeg blevet skør?

Men glæden og begejstringen forsvinder som dug fra solen, da jeg begynder at tænke det hele igennem. Mit hoved er ved at eksplodere ved tanken om, at jeg skal sige mit job op og tage et lån i banken. Det kan man jo ikke. Hvad hvis jeg ikke lykkes? Hvad hvis det bliver en kæmpe fiasko? Hvem tror jeg egentlig, at jeg er? Alle tager jo en coachuddannelse – som min chef så fint siger til mig, da jeg fortæller ham, at jeg siger op. Han fortæller mig, at man kan fodre svin med coaches, og han synes virkelig, at jeg skal overveje, hvad jeg vil med mit liv.

Det er ikke kun min chef, der synes, at jeg er blevet fuldstændig skør. Min mand er heller ikke særlig begejstret for ideen, og han synes, at det er alt for risikabelt. En dame fra kommunen siger til mig, at jeg skal tænke mig rigtig godt om. Hun fortæller mig, at jeg ikke har mulighed for at komme tilbage til arbejdsmarkedet, hvis jeg siger mit job op.

 

Jeg er på rette vej

Heldigvis er mit indre drive enormt. Intet af det omgivelserne forsøger at skræmme mig med, ændrer ved min beslutning. Jeg kan mærke i hele min sjæl, at det er det eneste rigtige for mig. Men på det her tidspunkt er jeg den eneste, der kan mærke drømmen, omgivelserne ryster på hoved og kan ikke forstå, det jeg gør.

I begyndelsen er du den eneste, der kan se din drøm. Omgivelserne vil sikkert ryste på hovedet, og for dem vil det ikke nødvendigvis give mening. Men i virkeligheden er det heller ikke vigtigt. Det er ikke vigtigt, hvad andre synes. Det er vigtigt, hvad du selv synes. Du kan aldrig blive lykkelig ved at leve dit liv for andre, men du bliver med garanti lykkelig, når du begynder at leve dit liv for dig.

Hvis du gerne vil skabe et liv, der giver mening for dig, er du nødt til at give slip på, hvad omgivelserne tænker om dig. Du er nødt til at være fuldstændig ligeglad med hvad andre mener om dig og det, du gør. Og det er nok noget af det sværeste, der findes.

Allerede fra det øjeblik hvor jeg siger mit job op og kan se frem til, at jeg skal begynde på en coachuddannelse, kan jeg mærke, at det giver mening. Det giver genklang i hele min sjæl, og jeg føler en glæde, begejstring og passion, jeg ikke har følt længe. Faktisk er det meningsfyldt på en helt anden måde, end jeg nogensinde har oplevet før. Jeg er ikke i tvivl. Langt om længe er jeg på rette vej.

 

Hvordan kan du skabe et meningsfyldt liv?

minrejse

Livet guider dig

Du behøver ikke at skabe et meningsfyldt liv alene. Livet er til for dig, og livet vil altid forsøge at hjælpe dig – igennem dine følelser. Livet guider dig igennem dine følelser. Hvis du føler, at livet ikke giver mening, så er budskabet til dig, at du skal gå et andet sted hen. Når du føler at livet ikke giver mening, så er det ganske enkelt fordi, at livet ikke giver mening, der hvor du befinder dig. Hvis du først føler, at livet ikke giver mening, der hvor du er, så kommer det ikke til at ændre sig.

Du kan sagtens fortrænge eller benægte det, din krop fortæller dig, men det ændrer ikke ved det faktum at livet ikke giver mening. Det ændrer sig ikke, bare fordi du ikke har lyst til at erkende det – eller fordi du synes, at det er besværligt at skulle gøre noget ved det.

Det kan være svært at erkende, at livet ikke giver mening, der hvor man befinder sig, men du er nødt til at lytte til dig selv og tage dig selv alvorligt, hvis du gerne vil skabe et meningsfyldt liv. Når du finder modet og styrken til at erkende det, din krop fortæller dig, vil livet hurtigt bekræfte dig i at du er på rette vej ved at sende dig en masse positive følelser.

Når du begynder at gå ud af den vej, der giver mening for dig, vil livet kvittere med følelsen af ro, glæde, mening, styrke, passion og kærlighed. Det er livet der guider dig og bekræfter dig i, at du er på rette vej.

Det vigtigste du kan gøre, hvis du gerne vil skabe et meningsfyldt liv, er at livet guide dig og tage dine følelser alvorligt. Det du føler er aldrig tilfældigt, og dine følelser indeholder altid et meget vigtigt budskab. Budskabet om hvorvidt du er på rette vej.

 

Tag et skridt ad gangen

Når du kan mærke, hvad der er rigtigt for dig, handler det bare om at tage et skridt ad gangen. Du kan skabe hvad som helst, hvis blot du tager et skridt ad gangen. Det er afgørende, at du tager et skridt hver evig eneste dag, også når du er træt eller synes, at det er sværere, end du havde regnet med.

Du finder dit næste skridt ved at mærke efter i dig selv. Du kan ikke læse dig til dit næste skridt, eller få dine venner til at fortælle dig, hvad du skal gøre. Du er den eneste, der kender dit næste skridt. Stop op og lyt til dig selv, og lade din sjæl guide dig. Den kender vejen.

 

Pas på dig selv

Pas på dig selv i processen og del kun dine inderste tanker med mennesker, der støtter dig. Det er så svært at gå sin egen vej og skabe det liv, man drømmer om, og derfor er det vigtigt, at du passer på dig selv. Det er ikke nødvendigvis alle omkring dig, der vil synes, at det er en god ide, at du pludselig begynder at gøre noget andet end det, du plejer.

Det handler ikke om, at de ikke elsker dig – det er udelukkende et udtryk for, at de ikke har lyst til at blive efterladt der, hvor livet ikke giver mening.

Når du begynder at skabe et liv, der giver mening, bliver du en trussel for alle dem, der ikke selv har modet til at gøre det, de drømmer om. Derfor er det vigtigt, at du passer på dig selv og kun deler din drøm med dem, der tror på dig.

Jo mere du står frem som den du er, desto mere vil din omverden reagere. Det handler ikke om dig, sådan er det bare. Derfor er du også nødt til at kunne give slip på andres mening om dig, vil du gerne vil skabe et meningsfyldt liv. Vær ligeglad med hvad andre tænker om dig. Det du gør, skal kun give mening for dig.

At skabe et liv der giver mening, kræver først og fremmest en kæmpe tro på dig selv. Det kræver, at du tager dig selv alvorligt, og du lytter til det, din krop fortæller dig. Det kræver, at du tør at handle på det, din krop fortæller dig – og det kræver, at du tør at springe ud i livet uden at have nogen anelse om, hvor du ender henne.

Det er vildt, skræmmende og grænseoverskridende – og samtidig er det fuldstændig fantastisk og livsbekræftende. Det er fyldt med magi, passion og kærlighed. Det er livet, når det er allerbedst.

 

Held og lykke

Hvis du har læst min blog, er det sikkert fordi, du mangler noget – og derfor skal du vide, at der findes mere. Der findes et meningsfyldt liv. Det ligger bare og venter på dig. Og det smukke er, at du inderholder alt det, du har brug for, for at kunne skabe det liv. Hvis du tør, så lad din krop guide dig, den ved nemlig godt, hvor du skal hen.

Tak fordi du læste med. Jeg håber af hele mit hjerte, at du finder det sted i livet, der fylder dig med glæde og lykke. Det fortjener du.

De kærligste hilsner

Sarah